Laat tijdig uw distributieriem (en waterpomp) vervangen!

Laat tijdig uw distributieriem (en waterpomp) vervangen!

Waarom en wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Deze riem zorgt ervoor dat de kleppen op tijd geopend en gesloten worden. Het is belangrijk dat dit op het juiste moment gebeurd. Alleen zo krijgt u een optimale verbranding in de motor.

Wanneer de distributieriem niet op tijd vervangen wordt is er een kans dat deze breekt. Wanneer dit gebeurt raken de kleppen de zuiger en is er een grote kans op ernstige motorschade van vaak duizenden Euro’s.

Wanneer de distributieriem vervangen dient te worden hangt af van het merk en model van uw bestelauto. In het onderhoudsboekje staat vaak de vervangingsinterval. In de meeste gevallen is dit tussen de 60.000 en 120.000 kilometer of iedere 5-10 jaar.

Vaak wordt tegelijk met het vervangen van de distributieriem ook de waterpomp en de spanrol vervangen. Wij adviseren u hier graag over!

Waarom uw distributieriem bij Car-Direct laten vervangen?

  • Eerlijk advies
  • Scherpe, vaste prijs zonder verrassingen achteraf
  • Gediplomeerde monteurs met de benodigde ervaring
  • Wij nemen bij eventuele extra benodigde reparaties altijd contact met u op!

Wilt u een geheel vrijblijvende, scherpe offerte ontvangen of meer informatie? Neem dan contact op met Car-Direct!

Wij werken o.a. aan: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo. Staat uw merk er niet tussen? Geen probleem! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!