Kunt u gas geven zonder dat de auto versnelt of grijpt de koppeling pas hoog aan? Mogelijk is de koppeling van uw bestelauto dan versleten. Ook wanneer u bij het optrekken een brandlucht ruikt is dit mogelijk het geval.

Wat doet de koppeling?

De koppeling is de verbinding tussen de motor en de aandrijving van uw bestelauto. De bestelauto wordt hierdoor in beweging gebracht.

Een koppeling bestaat onder andere uit een aantal platen welke door middel van krachtige veren tegen het vliegwiel van uw bestelauto aangedrukt worden. Wanneer u het koppelingspedaal indrukt wordt deze ‘verbinding’ verbroken en is er geen contact meer tussen het vliegwiel  en de versnellingsbak.

Waaruit bestaat de koppeling nog meer?

Bij het vervangen van de koppeling  wordt altijd de gehele koppelingsset vervangen. Deze bestaat uit de koppelingsplaten, drukgroep en het lager. Wanneer u slechts 1 onderdeel vervangt is de kans zeer groot dat binnen afzienbare tijd de andere onderdelen ook vervangen moeten worden met extra kosten als gevolg. Car-Direct adviseert u hier graag in!

Zorg ervoor dat u de koppeling op tijd laat vervangen!

Indien u te lang door blijft rijden met een versleten koppeling bestaat er een kans dat uw bestelauto op een gegeven moment helemaal niet meer kan rijden. Voorkom dus dat u stil komt te staan!

Wilt u een vrijblijvende, scherpe offerte voor het vervangen van uw koppeling? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Car-Direct!

Wij werken o.a. aan: Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo. Staat uw merk er niet tussen? Geen probleem! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!