Laat tijdig uw distributieriem (en waterpomp) vervangen!

Laat tijdig uw distributieriem (en waterpomp) vervangen!

Waarom en wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Deze riem zorgt ervoor dat de kleppen op tijd geopend en gesloten worden. Het is belangrijk dat dit op het juiste moment gebeurd. Alleen zo krijgt u een optimale verbranding in de motor.

Wanneer de distributieriem niet op tijd vervangen wordt is er een kans dat deze breekt. Wanneer dit gebeurt raken de kleppen de zuiger en is er een grote kans op ernstige motorschade van vaak duizenden Euro’s.

Wanneer de distributieriem vervangen dient te worden hangt af van het merk en model van uw camper. In het onderhoudsboekje staat vaak de vervangingsinterval. In de meeste gevallen is dit tussen de 60.000 en 120.000 kilometer of iedere 5-10 jaar.

Vaak wordt tegelijk met het vervangen van de distributieriem ook de waterpomp en de spanrol vervangen. Wij adviseren u hier graag over!

Waarom uw distributieriem bij Car-Direct laten vervangen?

  • Eerlijk advies
  • Scherpe, vaste prijs zonder verrassingen achteraf
  • Gediplomeerde monteurs met de benodigde ervaring
  • Wij nemen bij eventuele extra benodigde reparaties altijd contact met u op!

Wilt u een geheel vrijblijvende, scherpe offerte ontvangen of meer informatie? Neem dan contact op met Car-Direct!

Wij werken o.a. aan: Hymer Campers, Dethleffs Campers, Knaus Campers, Bürstner Campers, Volkswagen Campers, Adria Campers, Adriatik Campers, Ahorn Campers, Arto Campers, Autostar Campers, Bavaria Campers, Beka Campers, Benica Campers, Benimar Campers, Burstner Campers, Butler Campers, Chausson Campers, Concorde Campers, Elnagh Campers, Euramobil Campers, Fendt Campers, Fiat Ducato Campers, Ford Campers, Frankia Campers, Globecar Campers, Hobby Campers, Kabe Campers, Laika Campers, LMC Campers, Mercedes Campers, Pilote Campers,  Pössl Campers, Rapido Campers, Rimor Campers, Sunlight Campers, Weinsberg Campers, Westfalia Campers en Wilk Campers. Staat uw merk er niet tussen? Geen probleem! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!