Luchtbalg / luchtvering vervangen voor en achter Porsche Cayenne en Porsche Macan

Luchtbalg lek / luchtvering lekkage aan uw Porsche? Car-Direct Giessen helpt u graag!

Regelmatig komen in onze werkplaats Porsches binnen met een lekkage aan de luchtbalg / luchtvering. Car-Direct Giessen heeft voor het vervangen van de luchtbalg(en) vaste totaalprijzen. Lees er hier meer over!

 

Om het rijcomfort van verschillende Porsche modellen te verhogen wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van luchtvering. Zo zijn verschillende Porsche Cayenne’s en Porsche Macan’s al dan niet standaard uitgevoerd met luchtvering. Een luchtbalg / luchtvering / luchtzak heeft als nadeel dat het rubber in de loop der jaren/kilometers poreus wordt. Hierdoor kunnen de volgende klachten/symptomen optreden:

 • Luchtbalg / luchtvering zakt (langzaam) in bij uitgeschakelde motor (dit kan ook maar aan 1 kant/bij 1 wiel zijn)
 • Luchtbalg / luchtvering zakt soms wel en soms niet in bij uitgeschakelde motor (ligt eraan of de auto scheef staat of niet, dan kan het zijn dat de luchtbalg weer net even afdicht)
 • Compressor brandt door/gaat defect aangezien deze harder moet werken dan normaal vanwege de lekkage(‘s) (zie ook volgende punt)
 • Zekering van compressor brandt steeds door

Voor het vervangen van de luchtbalg / luchtvering van een Porsche Cayenne en Porsche Macan heeft Car-Direct Giessen vaste totaalprijzen:

Porsche Macan van bouwjaar 2014 t/m 2017:

 • Luchtbalg / luchtvering vervangen achteras (per kant) €459,- incl. BTW
 • Luchtbalg / luchtvering vervangen vooras (per kant, compleet inclusief veerpoot) €999,- incl. BTW

Porsche Cayenne van bouwjaar 2010 t/m 2016 (modeltype 2):

 • Luchtbalg / luchtvering vervangen achteras (per kant) €699,- incl. BTW
 • Luchtbalg / luchtvering vervangen vooras (per kant, revisie van eigen veerpoot) €779,- incl. BTW

Let op: prijzen zijn alleen geldig per kant (dus per balg, alleen links of alleen rechts). Uiteraard is het ook mogelijk om in 1x meerdere luchtbalgen te vervangen (preventief).

Alle hiervoor genoemde prijzen zijn compleet en incl.:

 • Luchtbalg
 • Arbeidsloon en BTW
 • 1 Jaar garantie

 

Reparatie van het luchtveringsysteem duurt gemiddeld 1 á 2 werkdagen. Heeft u een leenauto nodig? Car-Direct biedt u deze mogelijkheid aan voor slechts €19,50 incl. BTW per dag (brandstof voor eigen rekening). U kunt bij ons pinnen.

Is de luchtvering van uw Porsche helemaal ingezakt en pompt hij deze ook na het starten van de motor helemaal niet meer op? Ga dan beslist niet meer met de auto rijden dan strikt noodzakelijk! Zet de Porsche zo spoedig mogelijk op een veilige plaats langs de kant van de weg. De kans op ernstige schade aan het onderstel is bij doorrijden namelijk aanwezig.

Speciaal hiervoor heeft Car-Direct Giessen de beschikking over een verlaagde autoambulance zodat wij uw Porsche veilig naar onze werkplaats kunnen transporteren. Informeer hiervoor naar de meerprijs.

Car-Direct Giessen helpt u graag!

Komen deze klachten u ook bekend voor, heeft u een ander probleem of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0183-511730 of via info@car-direct.nl. Staat uw merk/model er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor een prijsopgave op maat.