Werkplaats.

Car-Direct Giessen is geen gewoon autobedrijf. Mede door ons rijk uitgeruste diagnosecentrum en onze hoog opgeleide monteurs maken wij het verschil met een gewoon autobedrijf.

Constante investeringen in apparatuur, testers, gereedschap, leveranciers en kennis; alleen zo kunnen wij u het beste van dienst zijn! Uiteraard kunt u ook voor de gewone werkzaamheden zoals onderhoudsbeurten, banden, APK-keuringen etc. bij ons terecht.

APK keuringen

Car-Direct Giessen is een door de RDW erkend APK Keuringsstation. Bij de APK worden o.a. de volgende punten gecontroleerd:

 • Veiligheid (banden/remmen/gordels/verlichting/reflectoren/ruitenwissers/onderstel)
 • Milieu (uitstoot/werking katalysator/werking roetfilter)
 • Chassisnummer

Daarnaast wordt ook de kilometerstand doorgegeven aan de RDW doormiddel van de NAP (Nationale Auto Pas).

Reparaties

Is er een defect aan uw auto? Car-Direct Giessen helpt u graag!

In onze rijk uitgeruste werkplaats kunt u bijvoorbeeld terecht voor:

 • Het vervangen van koppelingen
 • Het vervangen van Massavliegwielen (ook 2-delige massavliegwielen)
 • Het vervangen van distributiekettingen
 • Het vervangen van onderdelen van het inspuitsysteem (brandstofpompen, verstuivers etc.)
 • Het vervangen van wiellagers
 • Het vervangen van uitlaten/katalysatoren/roetfilters

Kijk ook eens bij onze prijslijst voor vaste prijzen voor een groot aantal ingrepen aan diverse merken. Staat uw ingreep er niet bij, is er iets niet geheel duidelijk of wilt u een offerte op maat? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over enkele reeds door ons uitgevoerde reparaties? Bekijk onze BLOG!

Onderhoud

Regelmatig onderhoud aan uw auto is belangrijk. Zo voorkomt u verrassingen, verlengt u de levensduur van vitale onderdelen en worden eventuele mankementen tijdig gesignaleerd.

Voor zowel kleine onderhoudsbeurten als grote onderhoudsbeurten kunt u bij Car-Direct Giessen terecht. Ook als uw voertuig nog in de fabrieksgarantie valt, Car-Direct Giessen zorgt ervoor dat deze fabrieksgarantie behouden blijft!

Daarnaast bent u ook voor bijvoorbeeld het vervangen van remschijven en/of remblokken, ruitenwissers, verlichting, fusee- en stuurkogels, draagarmen, remslangen en remleidingen, schokdempers en veren bij ons van harte welkom.

Car-Direct Giessen belt u altijd voor toestemming voordat eventuele onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden!

Kijk ook eens bij onze prijslijst voor vaste prijzen voor een groot aantal ingrepen aan diverse merken. Staat uw ingreep er niet bij, is er iets niet geheel duidelijk of wilt u een offerte op maat? Neem dan contact met ons op.

Banden service

Car-Direct Giessen biedt u een volledige bandenservice aan:

 • Verkoop nieuwe banden (zomer-/winter- en 4-seizoensbanden)
 • Verkoop nieuwe (lichtmetalen) velgen
 • Bandenmontage en balanceren
 • Bandreparaties
 • Zomer-/winterwissel (eventueel incl. opslag)

Ook speciale bestellingen kunnen wij voor u verzorgen zoals White Side Wall (WSW) banden, terreinbanden met grof profiel, slicks, straatlegale semi-slicks en meer!

Airco service

Onze werkplaats is voorzien van een BOSCH Aircovulstation welke geschikt is om Aircosystemen voorzien van het koudemiddel R134A opnieuw te vullen (meest voorkomende systeem, 90% van de voertuigen is van dit systeem voorzien). De prijzen hiervoor variëren van €99,95 incl. BTW – €119,95 incl. BTW.*

*Afhankelijk van merk, model, type en de benodigde hoeveelheid koudemiddel. Bij Airco’s met extra capaciteit zoals bussen voor personenvervoer, campers etc. prijs op aanvraag.

Werkt uw Airco niet meer? Ook voor diagnoses en reparaties zoals het vervangen van hogedrukleidingen, sensoren etc. bent u bij Car-Direct Giessen aan het juiste adres.

Bestelauto

Heeft u een bestelauto? Ook hiermee kunt u bij Car-Direct Giessen terecht!

Door onze ruime werkplaats met hoog plafond en speciale verlengde hefbrug is ook het onderhoud en APK Keuringen aan uw bestelauto geen probleem!

Meer informatie of een offerte aanvragen. Liever bellen? 0183 511730