Airco werkt niet meer, condensor lek!

Regelmatig komen in onze werkplaats auto’s binnen waarvan de condensor lekt. Het aircosysteem loopt hierdoor leeg waarna deze niet meer functioneert. Lees er hier meer over!

De Airco condensor (door veel mensen vaak ook onterecht condensator genoemd) lijkt erg op een radiator. Deze condensor bevindt zich net als de radiator vaak direct achter de voorbumper. In de loop der tijd komen er vliegjes en steentjes tegen de condensor aan waardoor deze op een gegeven moment lek kan gaan. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat de condensor gewoon doorroest.

Wanneer dit gebeurd verliest het Aircosysteem het zogeheten koudemiddel. Het Aircosysteem is normaal gesproken een gesloten systeem en mag dus niet lekken. Indien er koudemiddel verloren gaat begint de Airco eerst minder goed te koelen om er vervolgens helemaal mee te stoppen. Een Airco kan dus ook minder goed functioneren (wanneer het systeem bijvoorbeeld half leeg is). Vaak is er dan een hele kleine lekkage aanwezig.

Vervanging van deze condensor is vaak een arbeidsintensieve klus en hierdoor kostbaar. Daarnaast moet het Aicosysteem hierna ook altijd weer opnieuw worden gevuld. Car-Direct Giessen heeft veel condensoren op voorraad, heeft veel ervaring met de vervanging hiervan en helpt u dan ook graag!

Is de condensor van uw auto aan vervanging toe? Een offerte kunt u opvragen via:

U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een offerte. Onze prijzen zijn altijd inclusief:

  • Condensor
  • Aircosysteem opnieuw afvullen
  • Arbeidsloon & BTW
  • 12 Maanden garantie

Ons team van specialisten helpt u graag!

Is uw voertuig geimporteerd? Dan zullen wij altijd vragen om uw chassisnummer. U vindt deze in de auto zelf, in uw onderhoudsboekje, achter de voorruit of anders op uw kentekenbewijs. Het chassisnummer wordt ook wel VIN nummer genoemd.

Komen deze klachten u ook bekend voor, heeft u een ander probleem of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0183-511730 of via info@car-direct.nl.

Leenauto nodig? Car-Direct biedt u deze mogelijkheid aan voor slechts €25,- incl. BTW per dag (brandstof voor eigen rekening). U kunt bij ons pinnen.

Car-Direct Giessen helpt u graag!