BMW Storing 29CC 29CD 29CE en 29CF Verbrandingsprobleem

Motorstoring met uw BMW? Car-Direct Giessen helpt u graag!

Regelmatig komen in onze werkplaats BMW’s met benzinemotoren binnen met storingcode 29CC 29CD 29CE en/of 29CF. Lees er hier meer over!

Alle hiervoor genoemde foutcodes hebben te maken met een verbrandingsprobleem:

  • 29CC – Misfire; meerdere cilinders (ook wel omschreven/genummerd als foutcode P0300)*
  • 29CD – Misfire; cilinder 1 gedetecteerd (ook wel omschreven/genummerd als foutcode P0301)*
  • 29CE – Misfire; cilinder 2 gedetecteerd (ook wel omschreven/genummerd als foutcode P0302)*
  • 29CF – Misfire; cilinder 3 gedetecteerd (ook wel omschreven/genummerd als foutcode P0303)*

*De precieze omschrijving kan variëren afhankelijk van de gebruikte testapparatuur/uitleesapparatuur

Het is mogelijk dat er slechts 1 van bovengenoemde foutcodes in uw motorcomputer opgeslagen is maar het is uiteraard ook mogelijk dat u er meerdere heeft. De precieze reden van de misfire/slechte ontbranding kan verschillend zijn. Vaak voorkomende oorzaken:

  • Defecte/slechte/verkeerde bougie(s)*
  • Defecte/slechte/verkeerde bobine(s)*
  • Defecte/slechte injector/injectoren (ook wel verstuiver geheten)
  • Probleem met betrekking tot de bekabeling

*Vooral bij de direct ingespoten benzinemotoren van BMW (vanaf +/- bouwjaar 2007 tot heden) is het erg belangrijk de juiste bougies en bobines te monteren

E10 Brandstof de oorzaak van defecte injectoren / verstuivers?
Op dit moment zien wij steeds vaker dat de injectoren de oorzaak zijn van het verbrandingsprobleem. Ondanks dat BMW aangeeft dat al hun benzinemotoren geschikt zijn voor de nieuwe E10 brandstof, welke sinds 1 oktober 2019 de nieuwe standaard aan de pomp is geworden, lijkt dit toch de oorzaak te zijn van een aanzienlijke toename van defecte injectoren in onze werkplaats. Ons advies is dan ook om, ondanks het prijsverschil, voor de ‘oude’ Premium E5 brandstof te kiezen.

Kort samenvattend; de mogelijke oorzaken zijn erg verschillend en een juiste en professionele diagnose is hierdoor erg belangrijk. Ons team van diagnosespecialisten heeft veel ervaring met verschillende motorstoringen en staat graag voor uw klaar.

Heeft u een leenauto nodig? Car-Direct biedt u deze mogelijkheid aan voor slechts €25,- incl. BTW per dag (brandstof voor eigen rekening).

Is uw BMW niet meer rijdbaar? Speciaal hiervoor heeft Car-Direct Giessen de beschikking over een autoambulance zodat wij uw BMW veilig naar onze werkplaats kunnen transporteren. Informeer hiervoor naar de meerprijs.

Car-Direct Giessen helpt u graag!

Komen deze klachten u ook bekend voor, heeft u een ander probleem of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0183-511730 of via info@car-direct.nl. Staat uw merk/model er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor een prijsopgave op maat.