Zakt de luchtvering van uw BMW regelmatig door? Komt uw BMW soms slecht ‘omhoog’ na het starten of maakt de compressor een brommend geluid? Car-Direct Giessen is uw betrouwbare partner voor het diagnosticeren en repareren van diverse storingen aan de niveauregeling van de luchtvering van uw BMW. In deze BLOG vertellen wij u hier meer over.

Regelmatig komen in onze werkplaats BMW’s binnen van verschillende modellen zoals de E61 F11 F07 E70 E71 F15 en F16 met storingen aan de niveauregeling van de luchtvering. De veel gehoorde/geziene problemen zijn o.a.:

  • De BMW zakt soms aan 1 kant in / BMW staat scheef, dit is vooral bij parkeren (dus met uitgeschakelde motor). Na het starten van de motor pompt hij de luchtbalg wel weer op.
  • De BMW zakt soms aan beide kanten in, dit is vooral bij parkeren (dus met uitgeschakelde motor). Na het starten van de motor pompt hij de luchtbalg wel weer op.

Vrijwel altijd betreft het bij deze 2 hiervoor genoemde symptomen een defect aan een of beide luchtbalg(en). Hierover hebben wij al reeds een BLOG geschreven, klik hiervoor hier!

Andere veel gehoorde symptomen zijn:

  • De luchtvering is reeds aan 1 kant ingezakt. Na het starten van de motor pompt hij de luchtbalg niet meer op. Er kan een storingsmelding aanwezig zijn op uw dashbord/Idrive, dit hoeft niet altijd.
  • De luchtvering is reeds aan beide kanten ingezakt. Na het starten van de motor pompt hij de luchtbalgen niet meer op. Er kan een storingsmelding aanwezig zijn op uw dashbord/Idrive, dit hoeft niet altijd.
  • De compressor maakt een hard, brommend geluid maar functioneert nog wel. Er kan een storingmelding aanwezig zijn op uw dashbord/Idrive, dit hoeft niet altijd.

Is de luchtvering van uw BMW ingezakt en pompt hij deze niet meer op? Ga dan beslist niet meer met de auto rijden dan strikt noodzakelijk! Zet de BMW zo spoedig mogelijk op een veilige plaats langs de kant van de weg. De kans op ernstige schade aan het onderstel is bij doorrijden namelijk aanwezig.

De oorzaken voor de hiervoor genoemde symptomen kunnen variëren van een defecte compressor, een defect stuurapparaat, een defecte hoogtesensor, kortsluiting in de bedrading, een doorgebrand aansturingsrelais etc. De afgelopen jaren heeft ons team van technisch specialisten reeds veel ervaring opgedaan met betrekking tot verschillende problemen. Veel voorkomende onderdelen hebben wij dan ook op voorraad in ons ruime magazijn.

Voor het vervangen van de compressoren van verschillende BMW’s heeft Car-Direct Giessen ook vaste pakketprijzen. Lees er hier meer over!

Heeft u ook een probleem met de luchtvering van uw BMW? Neem dan contact met ons op via 0183-511730 of via info@car-direct.nl. Ons team van technische specialisten helpt u graag! Bang voor onvoorziene, hoge kosten? Middels onze zogeheten ‘basisdiagnose’ van €199,- incl. BTW weet u vooraf waar u aan toe bent. Deze basisdiagnose dekt de kosten voor:

  • Het eerste werkplaats uur/uur diagnose
  • Gebruik van al onze testapparatuur
  • Gebruik van al ons speciaal gereedschap

Hierna neemt een van onze technische specialisten altijd contact met u op over onze bevindingen en bepaalt in overleg met u de eventuele vervolgstappen.

Het ophalen van BMW’s met ingezakte luchtveringen is middels onze speciale, verlaagde autoambulance geen enkel probleem. Vrijwel dagelijks transporteren wij diverse BMW’s door heel Nederland. Informeer hiervoor naar de meerprijs.

Leenauto nodig? Car-Direct biedt u deze mogelijkheid aan voor slechts €25,- incl. BTW per dag (brandstof voor eigen rekening).

U kunt bij ons pinnen

Komen deze klachten u ook bekend voor, heeft u een ander probleem of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0183-511730 of via info@car-direct.nl. Staat uw merk/model er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor een prijsopgave op maat.