Klepseals / klepsteelrubbers vervangen BMW benzinemotoren

Stinkende, blauwe uitlaatgassen van een BMW!

De auto die vandaag onze aandacht heeft betreft een BMW 118i (modelcode E87) van het bouwjaar 2005 en met een kilometerstand van 140.000km.

Deze klant heeft de volgende klachten:

-Hoog olieverbruik (1L op 1.000km)
-Stinkende uitlaatgassen
-Blauwe rook uit de uitlaat bij accelereren of verhoging stationair toerental (gas geven)
-Aanslag in de uitlaat (zie foto)

De oorzaak? Versleten klepseals, ook wel klepsteelrubbers geheten. Een bekend probleem bij verschillende BMW’s met verschillende benzinemotoren en dus ook bij deze 1995cm3 grote benzinemotor (motorcode N46).

Het is ontzettend belangrijk dat de ‘verbrandingsruimte’, oftewel de cilinder, goed ‘afgesloten’ is van de rest van de motor. In zowel de cilinderkop (bovenkant van de motor) als in het carter (onderkant van de motor) bevinden zich vele liters motorolie. Op het moment dat de motorolie in de cilinderkop langs de versleten klepseals loopt en vervolgens via de kleppen zelf de cilinders bereikt zal deze mee verbrandt worden (samen met het benzine/luchtmengsel). Hieruit ontstaan klachten als blauwe rook uit de uitlaat en een hoog olieverbruik. Een goed afdichtende klepseal zorgt ervoor dat dit ‘lekken’ niet mogelijk is. Een belangrijk onderdeel dus!

Om de klepseals te vervangen moeten o.a. de kleppendeksel en nokkenassen geheel, en de distributieketting gedeeltelijk gedemonteerd worden. Een arbeidsintensieve en gespecialiseerde klus dus waarbij ook het nodige speciaal gereedschap nodig is. Mede door dit speciale gereedschap kunnen wij de klepseals vervangen zonder de cilinderkop te demonteren.

PRIJZEN:

Car-Direct Giessen heeft voor veel voorkomende BMW benzinemotoren vaste prijzen voor het vervangen van de klepseals / klepsteelrubbers:

  • N13, N42, N43, N45, N46 (1.6, 1.8, 2.0) €1.299,- incl. BTW
    (bij deze motorcodes wordt er tevens altijd een nieuwe, versterkte distributieketting door ons gemonteerd)
  • N53 (2.5, 3.0) €699,- incl. BTW
  • N63 (o.a. 550i) €4.859,- incl. BTW

*Van het oudere model V8 (motorcode N62) en het oudere model 6-in-lijn (N52) vervangen wij geen klepseals meer

Deze prijs is incl.:

-Onderdelen (klepseals)
-Distributiekettingset inclusief geleider, spanner, motorolie verversen en oliefilter vervangen
(Alleen bij motorcodes N13, N42, N43, N45, N46. Bij overige motorcodes zal de distributieketting worden geinspecteerd.)
-Kleppendekselpakking vervangen
-1 Jaar garantie
-Arbeidsloon en BTW

Meer informatie over de distributieketting van deze motoren? Lees onze uitgebreide BLOG!

Komen deze klachten u ook bekend voor of heeft u al een offerte van een ander autobedrijf en wilt u deze met de onze vergelijken? Vraag dan direct een offerte aan via 0183-511730 of via info@car-direct.nl

Heeft u een ander type BMW met benzinemotor met dezelfde klachten? Neem dan ook contact met ons op voor een passende offerte!

Car-Direct Giessen helpt u graag!