Vocht in de koplamp van mijn BMW!

Vocht in koplamp BMW

Regelmatig komen in onze werkplaats BMW’s binnen met vocht in de koplampunit. Lees er hier meer over!

Het gaat hier om de koplampunits van de BMW F series. Dit wil zeggen de:

  • BMW 1 (F20 F21)
  • BMW 2 (F22)
  • BMW 3 (F30 F31)
  • BMW 4 (F32)
  • BMW 5 (F10 F11)
  • BMW 5GT (F07)
  • BMW 6 (F12)
  • BMW 7 (F01 F02)

De koplampunits van deze modellen van BMW worden afgedicht door meerdere klepjes. Deze klepjes zitten origineel vanuit de BMW fabriek gekit. Nu is het een bekend probleem bij BMW dat deze kit na verloop van tijd begint door te lekken.

Voor deze koplampunits zijn er inmiddels originele BMW modificatiesets met sterkere pakkingen.

 

Nu is het vochtprobleem in de koplampunits op 2 manieren op te lossen:

  1. We proberen eerst alleen de hiervoor genoemde pakkingen te vervangen. De koplamp wordt hiervoor compleet gedemonteerd en gedroogd. Vervolgens wordt de oude kit verwijderd, worden de nieuwe pakkingen aangebracht en wordt de koplamp teruggemonteerd en ingeleerd. Voor deze ingreep hebben we een complete pakketprijs inclusief BTW van €269,- per koplampunit. De kans op succes is ongeveer 70% bij deze series. Komt het vocht toch weer terug, dan lekt de koplamp langs te lenskap af en dient de koplamp zelf vervangen te worden. Deze lenskappakking zit namelijk gesoldeerd/gesmolten en is niet te vervangen. Houd er rekening mee dat het drogen van de koplampunit ongeveer 4 werkdagen duurt.
  2. We vervangen direct de complete koplampunit, de prijs hiervoor is afhankelijk van het model en uitsluitend op aanvraag. De prijs die u dan ontvangt is compleet inclusief arbeid. De pakkingen genoemd bij stap 1 zitten hier dan al bij in.

Let op; bij te lang doorrijden met vocht / condens kunnen er modules defect gaan. Dit is zeker het geval wanneer er echt waterdruppels in de unit zitten. Na demontage van de koplampunit en het openen van de afdichtingskleppen kunnen we deze modules inspecteren. Afhankelijk van de uitvoering van de auto (qua luxe) zijn er tussen de 2 en de 6 modules (stuurapparaten)  per koplampunit aanwezig. Zo is er bijvoorbeeld vaak 1 voor de Xenonaansturing, 1 voor de dagrijverlichting, 1 voor de knipperlichtunit etc.

Indien deze aangetast zijn door het vocht dienen deze mee vervangen te worden. De meerprijs van deze modules bedraagt tussen de €211,- en €831,- incl. BTW (per stuk). Rijd hier dus niet te lang mee door en laat tijdig het vochtprobleem oplossen.

Vrijwel alle modules hebben wij op voorraad.

Komen deze klachten u ook bekend voor, heeft u een ander probleem of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0183-511730 of via info@car-direct.nl. Staat uw merk/model er niet tussen? Neem dan contact met ons op voor een prijsopgave op maat.

Leenauto nodig? Car-Direct biedt u deze mogelijkheid aan voor slechts €25,- incl. BTW per dag (brandstof voor eigen rekening). U kunt bij ons pinnen.

Car-Direct Giessen helpt u graag!